Vepřové koleno pečené po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové koleno pečené po selsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 371 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sůl |
2000 g | Vepřové koleno |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 911,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové koleno pečené po selsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily. |
2 | Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme. |
3 | Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme. |
Tak tomu se říká žrádýlko! Můj muž Vám děkuje!! už jen přikousnout čerstvý chleba a zapít dobrým pivíčkem!!
Já pro úsporu času nejdříve ovařím kolena v papiňáku s cibulí, česnekem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Částečně změklé koleno řezem kolem kosti otevřu a dopeču v troubě, podlívám vývarem z kolena. Kůže krásně změkne a zbarví se.