Jednoduchý recept

Zapékané lilky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37100

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Lilek
1 polévková lžíce Majoránka
300 g Mozzarella
7 polévková lžíce Olej olivový
500 ml Omáčka bešamelová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
6 dl Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
4 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 265kJ
33% Sacharidy 117 g
66% Tuky 50 g
58% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 35 g

Zapékané lilky postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme konzervovaná a čerstvá rajčata, vývar, cukr, petrželku a citronovou šťávu. Necháme pod pokličkou dusit 15 minut, poté osolíme, opepříme a přilijeme víno.

2

Lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Přivedeme ve větším hrnci vodu k varu a plátky lilku povaříme 5 minut, poté je necháme okapat a osušit.

3

Polovinu rajčatové omáčky nalijeme do vymazané pečící mísy, přidáme polovinu uvařených lilků a pokapeme olejem. Posypeme polovinou mozzarelly, parmské šunky, majoránkou, bazalkou, solí a pepřem. Uděláme více vrstev a zalijeme bešamelovou omáčkou.

4

Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 190 stupňů.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept