Jednoduchý recept

Zeleninové žaluzie

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37102

Ingredience

2 stroužek Česnek
75 g Chřest bílý
50 g Houby čerstvé
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé
6 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
18% Sacharidy 64 g
52% Tuky 39 g
14% Sodík 282 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zeleninové žaluzie postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pokrájený pórek a česnek. Přidáme pokrájenou červenou papriku, žlutou papriku, houby, chřest a vaříme 4 minuty. Přidáme mouku a minutu smažíme. Sundáme pánev z ohně a vmícháme mléko, bílé víno a zeleninový vývar. Pánev vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přimícháme sůl, pepř a oregano.

2

Polovinu těsta rozválíme na vále do tvaru obdélníku. Druhou polovinu vyválíme do stejného tvaru, avšak větších rozměrů. Menší obdélník dáme na pečící plech a rozprostřeme na něj náplň. Ponecháme 1 cm okraj. Do většího obdélníku uděláme šikmé zářezy. Okraje menšího obdélníku potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme větším obdélníkem. Okraje přitiskneme k sobě, aby se spojily.

3

Žaluzii potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 200 stupňů.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept