Recept

Smažená rýže po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 37103
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
150 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrášek
125 g Krevety tygří - loupané
65 g Kuřecí maso vařené
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
300 g Rýže dušená
1 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
65 g Šunka dušená
2 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
5% Sacharidy 16 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 110 mg
22% Bílkoviny 12 g

Smažená rýže po čínsku postup přípravy receptu:

1

Krevety podélně rozpůlíme a nakrájíme asi 1/2 cm široké kousky. Obalíme ve směsi kukuřičné mouky, soli a vody. Na 30 minut necháme odležet.

2

V rozehřátém woku rozpálíme polovinu oleje a 2-3 minuty opékáme krevety. Ty pak vyjmeme, očistíme pánev a na zbytku oleje restujeme 1-2 minuty kuřecí maso, šunku, hrášek, fazolové lusky i krevety.

3

Přimícháme rýži, jarní cibulky, sherry a sójovou omáčku. Mícháme ještě 5-7 minut, dokud není rýže prohřátá. Podáváme na předehřáté míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept