Jednoduchý recept

Sýrové a bramborové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37104

Ingredience

900 g Brambory
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Sýr Gruyére
25 g Sýr Niva (Rokfór)
25 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 861kJ
8% Sacharidy 30 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 526 mg
45% Bílkoviny 25 g

Sýrové a bramborové suflé postup přípravy receptu:

1

Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2

V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.

3

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.

4

V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept