Jednoduchý recept

Fazole kyjevské

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37106

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
675 g Fazole červené
7 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,055 kcal
Kilojoule 4 413kJ
38% Sacharidy 137 g
50% Tuky 37 g
25% Sodík 494 mg
76% Bílkoviny 43 g

Fazole kyjevské postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme máslo, česnek a petrželku a utřeme. Česnekové máslo dáme na list pečícího papíru, vytvarujeme do doutníkového tvaru a stočíme do papíru. Dáme do lednice.

2

Červené fazole rozmačkáme a přimícháme do nich 75 g strouhanky.

3

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájený pórek a celer a smažíme 4 minuty. Přidáme na pánev fazolovou směs s petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Směs dáme stranou, aby vychladla.

4

Fazolovou směs rozdělíme na 4 porce a vytvarujeme z nich šišky. Rozkrojíme česnekové máslo na 4 díly a vložíme ho doprostřed každého fazolového bochánku. Zformujeme fazolovou směs kolem česnekového másla, aby bylo obaleno.

5

Každý fazolový bochánek obalíme v rozšlehaném vejci a ve zbylé strouhance vyválíme.

6

Smažíme je v troše oleje cca 10 minut.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept