Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37108

Ingredience

1 ks Citrony
15 g Kopr čerstvý
1 ks Limetka
4 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Provensálské koření
5 g Sůl
700 g Tuňák obecný
3 stroužek Česnek
Příloha
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej olivový
25 g Olivová pasta černá
150 g Rajčata
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 571kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 16 g
28% Sodík 566 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pikantní tuňák postup přípravy receptu:

1

Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.

2

Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek.

3

Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.

4

Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept