Pikantní tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní tuňák
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
15 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
700 g | Tuňák obecný |
Příloha | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Olivová pasta černá |
150 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 919,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kopr čerstvý, Limetka, Sůl, Tuňák obecný, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Olivová pasta černá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní tuňák postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme. |
2 | Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek. |
3 | Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou. |
4 | Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme. |