Jednoduchý recept

Zapékaná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37110

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Hořčice
75 g Karotka
50 g Kukuřice cukrová
0,5 kávová lžička Majoránka
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
9% Sacharidy 31 g
11% Tuky 9 g
15% Sodík 302 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zapékaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.

2

Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.

3

Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.

4

Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.

5

Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.

6

Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.

7

Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept