Zapékaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná zelenina
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37110 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Hořčice |
75 g | Karotka |
50 g | Kukuřice cukrová |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 308,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Karotka, Kukuřice cukrová, Majoránka, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet. |
2 | Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů. |
3 | Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. |
4 | Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat. |
5 | Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky. |
6 | Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne. |
7 | Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme. |