Losos na chřestu se zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na chřestu se zálivkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37111 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Chřest bílý |
50 ml | Dolin - Vermouth |
800 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Přeliv | |
---|---|
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 159,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Losos - filety, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Šťáva citrónová, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na chřestu se zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích |
2 | tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety, |
3 | které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé. |