Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 37112
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Cuketa
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
4 ks Špekáčky
2 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 614kJ
13% Sacharidy 46 g
85% Tuky 64 g
31% Sodík 616 mg
54% Bílkoviny 31 g

Zapékaný cukeťák postup přípravy receptu:

1

Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme zrníček. Nastrouháme ji do větší mísy nahrubo. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Špekáčky sloupneme ze střívek a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Tvrdý sýr nastrouháme. Vajíčka rozklepneme, žloutky oddělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Nať petrželky omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, pak k ní přidáme 2 lžíce másla a cibuli. Zpěníme ji, přimícháme špekáčky a krátce vše osmažíme.

3

Do mísy k cuketám přidáme žloutky, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, pepř, drcený kmín, vychladlou směs cibule se špekáčky a sýr. Promícháme, dochutíme solí (1-1,5 lžičky) a zlehka zapracujeme petrželku a sníh.

4

Nákyp dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (1,5 lžíce) a vysypali strouhankou (2 lžíce). Vložíme ho do předehřáté trouby a upečeme ho dozlatova. Pečeme 30-35 minut při 180°C.

Poznámka

Nákyp podáváme horký s vařenými brambory. Studený jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept