Jednoduchý recept

Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37113

Ingredience

200 g Kuřecí prsa
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
200 g Pórek
1 špetka Směs koření na kuře
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 255 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a necháme vypotit. To znamená, že ho vydlabeme, posolíme a necháme chvíli působit. Potom lilek osušíme. Zbavíme ho tak hořkosti. Vnitřek lilku posypeme grilovacím kořením.

2

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, ale velikostí takovou, aby se vešly do vydlabaného lilku.

3

Kuřecí maso osolíme a potřeme rozdrceným česnekem.

4

Pórek vypereme, odstraníme vrchní listy a podélně rozkrojíme. V horké vodě listy krátce povaříme.

5

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Osmažené maso dáme stranou.

6

Listy pórku potřeme směsí z česneku a grilovacího koření.

7

Plátky masa obalíme těmito pórkovými listy po celé délce a takto upravené vložíme do lilku.

8

Lilky poskládáme do pekáčku na pečící papír, potřeme olivovým olejem a v troubě pečeme. Zpočátku pečeme 20 minut při nižší teplotě, na dalších 15 minut zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.

Poznámka

Doporučenou přílohou jsou brambory sypané strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept