Recept

Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37114
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

700 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
40 g Šunka dušená
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 7 g
6% Sodík 127 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí postup přípravy receptu:

1

Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru ve svazečcích. Mandle oloupeme a umeleme. Vařený vychladlý chřest po svazečcích zabalíme do plátků šunky a narovnáme ho do vymazané zapékací mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu opatrně vmícháme umleté mandle a dochutíme pepřem a solí. Ochucený sníh s mandlemi rozprostřeme na připravené šunkové závitky s chřestem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.

2

Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme jako teplý předkrm s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept