Kuřecí česnekové plátky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí česnekové plátky se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
100 g | Camembert |
8 stroužek | Česnek |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Směs koření na kuře |
2 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 ml | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
1 dl | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 564,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 53,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej rostlinný, Pepř bílý, Směs koření na kuře, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí česnekové plátky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky. |
2 | Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil. |
4 | Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme. |
5 | K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme. |
6 | Tuto směs vyndáme ven z pánve. |
7 | Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso. |
8 | Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme. |
9 | Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu. |
10 | Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví. |
Poznámka
Maso je nejlepší nechat uležet přes noc. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.
Dělala jsem tento recept pro 8 lidí, proto jsem maso raději dopekla v troubě v pekáči přelité omáčkou se žampiony. Na pánvi bych to musela prohřívat na 3x. Oběd se povedl. Maso bylo šťavnaté. Všichni si jídlo pochvalovali