Šafránová paella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová paella
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 37117 |
Ingredience
1 ks | Ančovičky konzervované |
2 ks | Česnek |
100 g | Hrášek |
4 ks | Kuřecí prsa |
500 g | Mořské plody mix |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 719,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 758,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Hrášek, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mořské plody mix, Olej olivový extra panenský, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránová paella postup přípravy receptu:
1 | Vývar se šafránem přivedeme k varu a necháme odstát. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme dozlatova kuřecí prsa vcelku. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na plátky. Do pánve vložíme proužky papriky a česnek a orestujeme doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a 3-4 minuty opékáme na mírném ohni. Zalijeme vývarem. |
2 | Jakmile se rýže začne vařit, zmírníme plamen a pomalu vaříme 10 minut. Potom začneme paellu zdobit. K rýži přidáme kuřecí plátky, ančovičky, rajčata (oloupaná, rozpůlená a zbavená semen, pak rozkrájená na čtvrtiny) a hrášek. Nakonec posypeme mořskými plody a vtlačíme je do rýže. Je-li potřeba, přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou pozvolna vaříme 20 - 25 minut, dokud rýže není hotová. |