Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
400 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana sladká 12% |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 471,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso vypereme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. |
2 | Potom očistíme, omyjeme a nakrájíme zeleninu. Mrkev a celer na menší kousky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme. Takto připravenou zeleninu rozmixujeme. |
3 | V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, do másla přisypeme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Potom jíšku zalijeme mlékem a vytvoříme bešamel, bílou omáčku. |
4 | Do této omáčky vmícháme rajský protlak, rozmixovanou zeleninu a vše dosolíme. Směs pár minut povaříme. |
5 | Omáčku dochutíme a přilijeme smetanu. |
6 | Jako poslední zprudka osmažíme na rozpáleném oleji maso. Maso smažíme po obou stranách přibližně 5 minut. |
7 | Nakonec přelijeme zeleninovou omáčkou. |