Recept

Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37121

Ingredience

600 g Brambory
2,2 kg Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
200 g Šunka dušená
Holandský bazalkový přeliv
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 395kJ
13% Sacharidy 47 g
82% Tuky 61 g
8% Sodík 159 mg
50% Bílkoviny 28 g

Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Chřest oloupeme, odkrojíme špatné konce, svážeme do svazečků a vaříme doměkka v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat. Pokrm servírujeme teplý tak, že na talíře urovnáme porci brambor, do kterých jsme vmíchali sekanou petrželku, rozdělíme svinuté plátky šunky a na závěr vše přelijeme bazalkovým přelivem.

2

Na bazalkový přeliv si v kovové míse rozšleháme žloutky, které rozředíme vínem a v horké lázni ušleháme směs do pěny. Do směsi přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a citrónovou šťávou a na závěr vmícháme nasekanou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept