Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37121 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2,2 kg | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 l | Voda pitná |
Holandský bazalkový přeliv | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 285,1mg |
Draslík | 650,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Chřest oloupeme, odkrojíme špatné konce, svážeme do svazečků a vaříme doměkka v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat. Pokrm servírujeme teplý tak, že na talíře urovnáme porci brambor, do kterých jsme vmíchali sekanou petrželku, rozdělíme svinuté plátky šunky a na závěr vše přelijeme bazalkovým přelivem. |
2 | Na bazalkový přeliv si v kovové míse rozšleháme žloutky, které rozředíme vínem a v horké lázni ušleháme směs do pěny. Do směsi přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a citrónovou šťávou a na závěr vmícháme nasekanou bazalku. |