Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37122 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bujón bylinkový |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole |
1 kávová lžička | Koření Gyros |
400 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
500 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 395,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Fazole, Koření Gyros, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky. |
2 | Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet. |
3 | Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení. |
4 | Do česneku vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme. |
5 | Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka. |
6 | Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké. |
7 | Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu. |