Recept

Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37123
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bujón bylinkový
5 stroužek Česnek
1 kávová lžička Koření Gyros
400 g Kuřecí prsa
50 g Máslo bylinkové
1 dl Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
500 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl
400 g Fazolové lusky zelené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
8% Sacharidy 31 g
38% Tuky 29 g
11% Sodík 226 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky.

2

Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet.

3

Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení.

4

Do česneku vmícháme na kolečka nakrájenou mrkev a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bylinkového bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme.

5

Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka.

6

Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké.

7

Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept