Jednoduchý recept

Polévka s vepřovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37124

Ingredience

100 g Celer bulvový
3 ml Citronová šťáva
100 g Kedlubna
100 g Květák
100 g Mrkev kořen
80 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
5 ml Polévkové koření
100 g Rajčata
100 g Rýže dušená
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
1200 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
5% Sacharidy 17 g
107% Tuky 81 g
55% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 22 g

Polévka s vepřovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Zelí scedíme a trochu pokrájíme, květák rozebereme na malé růžičky, kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vývar scedíme.

2

V misce smícháme vepřové mleté maso, vařenou rýži, vejce a vypracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme malé knedlíčky. Ty zavařujeme ve vývaru asi 10 minut. Scezenou zeleninu přidáme ke knedlíčkům do vývaru, papriku bez jádřince pokrájíme na slabé nudličky, oloupaná rajčata na kostičky, vložíme do polévky a ještě pár minut povaříme. Dochutíme polévkovým kořením, citronovou šťávou a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept