Játrová polévka z paštiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová polévka z paštiky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37126 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Paštika játrová |
15 g | Petržel kudrnka |
5 ml | Polévkové koření |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Tuk |
80 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 775,0mg |
Vitamín A | 990,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paštika játrová, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová polévka z paštiky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, promícháme, přimícháme játrovou paštiku a povaříme. |
2 | Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme polévkovým kořením a nalijeme do talířů. |
3 | V pánvi na tuku osmahneme kostičky žemle, petrželku posekáme. |
4 | Porce polévky posypeme žemlí, petrželkou a podáváme. |
Poznámka
1