Žralok s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok s pomerančem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Žraločí steak |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Ozdoba | |
3 polévková lžíce | Bazalka |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř bílý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 525,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Žraločí steak, Česnek, Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl, Bazalka, Pepř bílý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme olivový olej, šťávu z citronu a pomeranče, česnek. Dochutíme pepřem a solí. Plátky žraloka v marinádě několikrát obrátíme, aby se dobře pokryly, a necháme je 1 hodinu marinovat v chladničce . |
2 | Smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, podle chuti sůl a pepř a vytvoříme pomerančovou oblohu. |
3 | Žraloka vyjmeme z marinády (tu nevyléváme) a rybu 5 minut z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát ji během grilování potřeme marinádou. Servírujeme obloženou ochucenými pomeranči. |