Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37134
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
40 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
600 g Kapr obecný
10 g Mandle
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
10 g Sůl
1 dl Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
8% Sacharidy 28 g
101% Tuky 76 g
55% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Kapr po polsku postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme a odkrojíme mu ploutve a ocas. Odkrojené části dáme vařit s celerem, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením do hrnce s vodou asi na 20 minut. Mezitím si v rendlíku roztopíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme, až vnikne světlá jíška.

2

Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou, ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přilijeme víno, přidáme cukr, hrozinky a nasekané mandle a nakonec naporcovaného kapra, kterého dusíme v omáčce doměkka.

3

Poce kapra podáváme teplé, přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept