Valašské svíčkové řezy s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské svíčkové řezy s játry
Valašské svíčkové řezy s játry
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Hovězí svíčková |
250 g | Játra drůbeží |
4 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
400 g | Rýže dušená |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hovězí svíčková, Pepř bílý, Rýže dušená, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kečup, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské svíčkové řezy s játry postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Omytá a od blan očištěná játra pokrájíme na malé hranolky. Chilli papričku omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Šalotku nakrájíme na tenké kroužky. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme plátky masa z každé strany, přidáme šalotku, chilli papričku, játra a společně je restujeme přibližně další minutu. |
3 | Přimícháme kečup, červené víno, krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a podáváme s dušenou rýži. |