Jednoduchý recept

Rajčatová polévka s okurkou a koprem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 37138
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

30 g Kopr čerstvý
200 g Okurka salátová
3 g Pepř černý mletý
50 g Pšeničná krupice
750 g Rajčata
120 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 553kJ
6% Sacharidy 21 g
6% Tuky 4 g
50% Sodík 996 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rajčatová polévka s okurkou a koprem postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme trochou horké vody, oloupeme, vydlabeme z nich jadérka a dužinu nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Dužina by měla být rozvařená dohladka - pokud ne, můžeme ji případně rozmixovat. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile zhoustne, odstavíme ji, vmícháme smetanu a necháme vychladnout.

2

Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na plátky, kopr posekáme najemno.

3

Do hlubokých talířů vložíme plátky okurky, posypeme koprem a zalijeme rajčatovou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept