Recept

Bačovské pirohy s uzeným sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37141

Ingredience

750 g Brambory
3 ks Klobása ostravská
160 g Mouka polohrubá
200 g Slanina vepřová
250 g Sýr Oštiepok
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 195kJ
9% Sacharidy 33 g
46% Tuky 35 g
21% Sodík 412 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bačovské pirohy s uzeným sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, dáme do jednoho litru vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté je smícháme s polohrubou moukou, žloutkem a uhněteme těsto.

2

Klobásu nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme a dáme do misky. Do hrnce si dáme vařit zbylou vodu, když je vroucí, osolíme ji. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku ji dozlatova vyškvaříme.

3

Těsto dáme na vál a vyválíme z něj placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky. Na každý šáteček dáme kolečko klobásy a přehneme ho tak, že nám vznikne šáteček - piroh. Okraje k sobě přitiskneme a pirohy opatrně naházíme do vařící vody. Promícháme a když pirohy vyplavou napovrch, povaříme je přibližně 30-60 sekund a děrovanou naběračkou je vyjmeme z vody.

4

Polijeme je rozškvařenou slaninou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Podle potřeby můžeme do těsta přisypat víc mouky, aby bylo tužší. Vál, na kterém těsto zpracováváme, můžeme pomoučit, s těstem se nám bude lépe pracovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept