Masové taštičky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové taštičky se zelím
Masové taštičky se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
100 g | Játra vepřová |
3 g | Kmín drcený |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
160 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 308,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové taštičky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso s játry spolu umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme. |
2 | V pánvi rozpustíme polovinu sádla, přisypeme polovinu cibule, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a pár minut podusíme, až maso změkne. |
3 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na tenký plát. Z něj vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme masovou náplň, těsto přeložíme napůl, okraje zmáčkneme k sobě a zpevníme. Taštičky vaříme v osolené vodě 10 minut. |
4 | V pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, přisypeme druhou polovinu cibule, osmahneme, přidáme zelí, trochu podlijeme, ochutíme kmínem a podusíme. |
5 | Na talíře nejdříve upravíme dušené zelí, na něj poklademe masové taštičky a navrch dáme na pánvi rozškvařenou slaninu. |