Vepřový lalok pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový lalok pečený
Vepřový lalok pečený
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
40 ml | Hořčice |
160 g | Křen |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřový lalok |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 104,4mg |
Draslík | 372,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Křen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Vepřový lalok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový lalok pečený postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na čtyři plátky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. V pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme do něj vedle sebe plátky masa, mírně podlijeme vodou a pečeme dozlatova. |
2 | Plátky masa rozdělíme na talíře a bohatě posypeme strouhaným křenem. |
3 | Podáváme s chlebem a hořčicí. |