Jednoduchý recept

Vepřová roláda s játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37149
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
20 g Česnek
50 g Cibule
200 g Játra vepřová
3 g Kmín celý
4 g Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřový bok
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 164kJ
8% Sacharidy 30 g
111% Tuky 83 g
94% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Vepřová roláda s játry postup přípravy receptu:

1

Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.

2

V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.

3

Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept