Recept

Zeleninový salát se šťovíkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37151

Ingredience

1 kg Chřest bílý
1 kg Chřest zelený
3 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Máslo tradiční
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Šťovíková omáčka
1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Koriandr mletý
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
100 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
40 ml Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šťovík
3 kávová lžička Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 331 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zeleninový salát se šťovíkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šťovíková omáčka: Šťovík rozmixujeme se lžící vývaru na kaši a ochutíme solí a pepřem. Zbytek vývaru promícháme s pomerančovou šťávou, nasekanou šalotkou, koriandrem, bobkovým listem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Vychladlou tekutinu přepasírujeme do mísy s rozšlehanými žloutky, a tu potom dáme do vodní lázně. Mícháme do zhoustnutí omáčky v míse.

2

Bílý i zelený chřest oloupeme, nakrájíme ho na špalíčky a uvaříme v osolené vodě se 2 lžičkami cukru. Uvařený chřest necháme okapat na sítku a potom ho zlehka orestujeme v olivovém oleji společně s tymiánem, utřeným česnekem, solí, pepřem a lžičkou cukru do zlatohněda. Troubu předehřejme na 180°C. Orestovaný chřest narovnáme do máslem vymazaného pekáče a pečeme asi 10 minut. Pečený chřest podáváme teplý, politý šťovíkovou omáčkou.

3

Omáčkou poléváme pečený chřest těsně před podáváním, protože rychle ztrácí barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept