Jednoduchý recept

Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 37152
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
5 ml Citronová šťáva
200 g Hříbky čerstvé
4 g Jalovec
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
4 g Nové koření mleté
4 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
200 g Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
600 g Vepřové kotlety
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 794kJ
9% Sacharidy 32 g
58% Tuky 44 g
65% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme.

3

V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept