Recept

Mečoun s ananasovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37153
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Filé z mečouna
Marináda
3 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín mletý
10 g Koriandr čerstvý
125 ml Olej olivový
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Omáčka
10 g Chilli paprička
5 g Cukr krupice
275 g Kompot ananasový
20 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet vinný
100 g Papája zralá
100 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
6% Sacharidy 23 g
52% Tuky 39 g
57% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Mečoun s ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,

2

kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.

3

Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.

4

Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.

5

Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept