Jednoduchý recept

Vepřové plátky s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37155
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Hříbky čerstvé
20 g Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
3 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
200 g Smetana zakysaná 14%
15 g Sůl
600 g Vepřová kýta
70 ml Voda pitná
400 g Bramborový knedlík

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 023kJ
13% Sacharidy 48 g
57% Tuky 43 g
77% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 37 g

Vepřové plátky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, kopr posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme 50 g másla a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme je z pánve a na máslo nasypeme mouku. Usmažíme světlejší jíšku, rozředíme vodou, přidáme smetanu a chvilku povaříme.

3

V jiné pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme plátky hříbků a lehce orestujeme. Přimícháme kopr, podusíme minutu a přendáme do první pánve, přidáme maso, zakápneme octem a vše společně dusíme asi 15 až 20 minut.

4

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept