Zelné závitky s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s vepřovým masem
Zelné závitky s vepřovým masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory vařené |
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 102,7mg |
Draslík | 876,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy spaříme částí vody a necháme okapat. Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Vepřové kostky promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a rozdělíme na zelné listy. Zakryjeme plátkem slaniny, posypeme cibulí, zabalíme do závitků, opatrně ovážeme provázkem. |
3 | V pekáčku rozehřejeme sádlo, vyskládáme do něj závitky, podlijeme zbylou vodou, pekáček zakryjeme a pečeme 40 minut. Poté pekáček odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě 20 minut. |
4 | Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem z pekáčku. |