Jednoduchý recept

Zelné závitky s vepřovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37156
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Brambory vařené
20 g Česnek
100 g Cibule
3 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
600 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
7% Sacharidy 26 g
50% Tuky 37 g
62% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 26 g

Zelné závitky s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Zelné listy spaříme částí vody a necháme okapat. Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Vepřové kostky promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a rozdělíme na zelné listy. Zakryjeme plátkem slaniny, posypeme cibulí, zabalíme do závitků, opatrně ovážeme provázkem.

3

V pekáčku rozehřejeme sádlo, vyskládáme do něj závitky, podlijeme zbylou vodou, pekáček zakryjeme a pečeme 40 minut. Poté pekáček odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě 20 minut.

4

Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept