Norský losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Norský losos
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
700 g | Losos - filety |
15 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Špenát | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos - filety, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Hořčice kremžská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Norský losos postup přípravy receptu:
1 | Plátky lososa osolíme, opepříme a lehce potřeme máslem. |
2 | 5-6 minut je po obou stranách grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod |
3 | horkým grilem, až mají porce zlatohnědou barvu. |
4 | Špenát: Rozpálíme olej, přidáme kolečka cibulky, drcený česnek a průběžně promícháváme a smažíme. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, nakrájený špenát a podusíme ještě asi 8 minut. Dochutíme pepřem a solí. |
5 | Lososa ozdobíme stočenými plátky citronu a podáváme spolu se špenátem. |