Vepřové maso s pivem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s pivem a česnekem
Vepřové maso s pivem a česnekem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborový knedlík |
30 g | Česnek |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
900 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 575,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s pivem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme z pánve, potřeme česnekem, posypeme mletým muškátem, vrátíme do pánve, zalijeme půl litrem piva a zvolna dusíme asi 20 minut. Zasypeme strouhankou, přilijeme zbytek piva a vaříme dalších 20 minut. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme bramborovým knedlíkem. |