Recept

Tagliatelle s pórkem a krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37159

Ingredience

50 g Anglická slanina
300 g Krevety tygří - loupané
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
80 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
450 g Tagliatelle
130 ml Víno bílé
1 ks Šalotka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 159kJ
33% Sacharidy 118 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 271 mg
69% Bílkoviny 39 g

Tagliatelle s pórkem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme, očistíme a propláchneme ve studené vodě.

2

Do hrnce dáme najemno nakrájenou šalotku, krevety, přidáme bílé víno, hrnec zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.

3

Pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek, smetanu, sůl a pepř vložíme do hrnce a za občasného míchání vaříme 10 minut.

4

V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní uvaříme tagliatelle. Vodu slijeme, těstoviny propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a zakápneme lžící olivového oleje.

5

Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme těstoviny, na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a za stálého míchání ohříváme.

6

Do prohřátých těstovin přidáme smetanu, pórek a omáčku z krevet, vše důkladně promícháme a zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept