Tagliatelle s pórkem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s pórkem a krevetami
Tagliatelle s pórkem a krevetami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37159 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
300 g | Krevety tygří - loupané |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 ks | Šalotka |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
450 g | Tagliatelle |
130 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 597,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s pórkem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, očistíme a propláchneme ve studené vodě. |
2 | Do hrnce dáme najemno nakrájenou šalotku, krevety, přidáme bílé víno, hrnec zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme. |
3 | Pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek, smetanu, sůl a pepř vložíme do hrnce a za občasného míchání vaříme 10 minut. |
4 | V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní uvaříme tagliatelle. Vodu slijeme, těstoviny propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a zakápneme lžící olivového oleje. |
5 | Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme těstoviny, na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a za stálého míchání ohříváme. |
6 | Do prohřátých těstovin přidáme smetanu, pórek a omáčku z krevet, vše důkladně promícháme a zdobíme nasekanou pažitkou. |