Recept

Tagliatelle se srdcovkami na bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37160

Ingredience

450 g Mušle srdcovky
55 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
300 g Tagliatelle
700 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
19% Sacharidy 69 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 73 mg
48% Bílkoviny 27 g

Tagliatelle se srdcovkami na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Srdcovky vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem, přidáme najemno nakrájenou šalotku a vaříme, dokud se srdcovky neotevřou. Poté hrnec odstavíme z plamene a necháme vychladnout.

2

Srdcovky vyjmeme z otevřených lastur a odložíme stranou.

3

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní tagliatelle podle návodu na obalu. Slijeme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

4

Na pánvi rozpálíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať, těstoviny a srdcovky. Vše osolíme a opepříme.

5

Prohřáté těstoviny ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept