Skopové maso na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na hříbkách
Skopové maso na hříbkách
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
4 g | Kmín drcený |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
600 g | Skopová plec |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 23,1mg |
Draslík | 581,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na plátky, hříbky očistíme a pokrájíme také na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme, ochutíme kmínem a opepříme a dusíme ho ve vlastní šťávě. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. |
3 | V jiné pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme plátky hříbků, orestujeme a přelijeme do první pánve. Dusíme, dokud maso nezměkne. |
4 | Podáváme s vařeným bramborem. |