Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37162
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 ks Jablka
200 g Klobása uzená
60 g Křen
40 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 ks Šalotka
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 676kJ
13% Sacharidy 45 g
66% Tuky 49 g
19% Sodík 388 mg
117% Bílkoviny 66 g

Valašská roštěnka postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky 2 cm silné. Česnek oloupeme a rozetřeme. Roštěnky naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a okraje na několika místech nařízneme. Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké kroužky, slaninu na proužky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme do misky. Omyté jablko oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme ho s křenem. Misku zakryjeme.

2

V pánvi si rozpálíme olej a roštěnky osmažíme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve, dáme na teplý talíř a osolíme je a opepříme podle chuti.

3

Ve výpeku orestujeme cibuli se slaninou, pak přidáme pokrájenou klobásu, promícháme, přilijeme 1 dl piva a krátce, asi 1-2 minuty povaříme.

4

Roštěnky dáme na teplé talíře, polijeme výpekem s cibulí a slaninou, na každou porci dáme lžíci křenu s jablkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept