Rizoto s krevetami a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krevetami a bylinkami
Rizoto s krevetami a bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37163 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Krevety tygří - loupané |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
350 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
1,2 l | Vývar rybí |
1 ks | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 430,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s krevetami a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, očistíme a opláchneme pod studenou vodou. |
2 | Na pánvi rozpálíme třetinu másla, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, na kolečka nakrájený pórek, bobkový list, nasekanou petrželovou nať, krevety a vše přelijeme bílým vínem. Dusíme asi 6 minut. |
3 | Ve velkém hrnci rozpálíme druhou třetinu másla a olej, přidáme zbytek cibule, česnek a necháme zesklovatět. Do hrnce přidáme rýži a krátce osmahneme. Přidáme trochu rybího vývaru a mícháme, dokud se vývar do rýže nevsákne. Takto postupně za stálého míchání přidáváme všechen vývar, dokud rýže nezměkne. |
4 | Poté do hrnce přimícháme krevety, zbylou třetinu másla, osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme najemno nasekanou pažitkou. |