Recept

Krémová polévka se smetanou a plísňovým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37164

Ingredience

1 kostka Bujón natur kuřecí
250 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
150 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
2% Sacharidy 6 g
37% Tuky 27 g
3% Sodík 63 mg
22% Bílkoviny 12 g

Krémová polévka se smetanou a plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, nakrájíme na šikmá kolečka a uvaříme v osolené vodě, ve které jsme rozdrobili kostku kuřecího bujónu. Potom chřest vybereme děrovanou naběračkou a ve vývaru z něj ještě vaříme chřestové slupky. Po 15 minutách slupky vybereme a vyhodíme.

2

V druhém kastrolu zpěníme na oleji nasekanou cibuli, poté přisypeme chřest, zalijeme troškou vývaru z chřestu a krátce podusíme.

3

Mezitím si v rendlíku rozpustíme máslo, poté přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne světlá jíška.

4

Vývar s chřestem procedíme a rozmícháme v něm jíšku.

5

Potom vše nalijeme zpět na chřest a zvolna dusíme 8 minut. Sýr rozkrájíme na drobné kousky a rozmícháme v polévce a nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec rozmícháme žloutky se smetanou a mícháme je do polévky, kterou už nevaříme. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept