Fritované sardinky a chobotnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritované sardinky a chobotnice
Fritované sardinky a chobotnice
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37166 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Chobotnice |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Olej slunečnicový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
600 g | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 130,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 13,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Pažitka, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritované sardinky a chobotnice postup přípravy receptu:
1 | Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme. |
2 | Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce. |
3 | Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme. |
4 | Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat. |
5 | Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |