Recept

Fritované sardinky a chobotnice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37166
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Chobotnice
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 l Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
600 g Sardinka obecná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
4% Sacharidy 14 g
60% Tuky 45 g
3% Sodík 50 mg
41% Bílkoviny 23 g

Fritované sardinky a chobotnice postup přípravy receptu:

1

Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme.

2

Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce.

3

Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme.

4

Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat.

5

Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept