Jednoduchý recept

Teplý vaječný předkrm vařený v páře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37167

Ingredience

12 ks Chřest sterilovaný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
9% Sacharidy 32 g
27% Tuky 20 g
192% Sodík 4 g
62% Bílkoviny 35 g

Teplý vaječný předkrm vařený v páře postup přípravy receptu:

1

Z výhonků sterilovaného chřestu odkrojíme hlavičky.

2

Formičky na puding nebo varné misky vymažeme máslem. Do každé misky dáme po lžíci osolené smetany, na smetanu rozklepneme vejce a na konec urovnáme okolo žloutku hlavičky chřestu. Vaříme ve vodní lázni jen do té doby, než ztuhnou bílky - žloutek musí zůstat vláčný. Podáváme teplé.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept