Teplý vaječný předkrm vařený v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý vaječný předkrm vařený v páře
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37167 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 ks | Chřest sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 258,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,4mg |
Vitamín E | 16,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý vaječný předkrm vařený v páře postup přípravy receptu:
1 | Z výhonků sterilovaného chřestu odkrojíme hlavičky. |
2 | Formičky na puding nebo varné misky vymažeme máslem. Do každé misky dáme po lžíci osolené smetany, na smetanu rozklepneme vejce a na konec urovnáme okolo žloutku hlavičky chřestu. Vaříme ve vodní lázni jen do té doby, než ztuhnou bílky - žloutek musí zůstat vláčný. Podáváme teplé. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je pečivo.
Vynikající a rychlý předkrm