Lasagne s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s cuketou
Lasagne s cuketou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37169 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Cuketa |
200 g | Lasagne |
2 ks | Lilek |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka Shoyu |
1 ks | Pažitka |
300 g | Ricotta |
100 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 530,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Lilek, Muškátový oříšek, Omáčka Shoyu, Pažitka, Sýr Parmezán, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Olej olivový, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech na pečení, dáme na něj lasagne, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly úplně potopené a po 10 minutách je vyjmeme a necháme oschnout. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu s trochou vody a dusíme, dokud cukety nezměknou. |
3 | Měkké cukety odstavíme ze sporáku a smícháme se sýrem ricotta. Přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme. |
4 | Na další pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený lilek a krátce jej osmahneme. |
5 | Přidáme 150 ml vody a omáčku shoyu. Pod pokličkou necháme mírně povařit, dokud lilek nezměkne. Poté směs s lilkem vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši. |
6 | Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátky lasagní a pokryjeme cuketovou směsí. Zakryjeme dalšími plátky lasagní, které pokryjeme polovinou směsi s cuketou a polovinou směsi s lilkem. |
7 | Navrch rozložíme poslední plátky lasagní a zakryjeme je směsí s lilkem. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 minut. |
8 | Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. |